iDEAL Advanced ("ING Only") voor Magento Commerce

Dit is de installatie- en configuratiehandleiding betreffende iDEAL Professional Rabobank), iDEAL Zelfbouw (ABN AMRO), iDEAL Integrated (ABN AMRO), iDEAL Advanced (ING Bank) en iDEAL Zakelijk Plus (Friesland Bank) voor Magento Commerce.

Extensie Bestellen

Certificaten aanmaken

iDEAL maakt gebruik van zogeheten openSSL certificaten. Let op: dit heeft niets met een https:// SSL-verbinding te maken, maar met de communicatie tussen iDEAL en uw website. Volg de onderstaande stappen:

 • Download en installeer het programma openSSL voor Windows
 • Start het programma openSSL.exe;
 • Maak een private_key.pem bestand aan. Typ de volgende regel en vervang password met uw eigen wachtwoord:

openssl genrsa -aes128 -out private_key_3.3.1.pem -passout pass:password 2048

 • Dit wachtwoord moet ook ingevuld worden in Magento, vergeet het dus niet.
 • Maak een private_cert.cer bestaand aan, wederom met hetzelfde wachtwoord, en typ de volgende regel:

openssl req -x509 -sha256 -new -key private_key_3.3.1.pem -passin pass:password -days 1825 -out private_cert_3.3.1.cer

 • Beantwoord de serie vragen.
 • De bestanden private_key.pem en private_cert.cer moet u straks uploaden naar Magento. private_cert.cer moet u uploaden naar de iDEAL Dashboard.

Belangrijk: het gaat hier om speciale openSSL certificaten voor iDEAL, dus niet voor https:// SSL verbindingen. Deze certificaten zijn niet met elkaar te verwisselen. SSL certificaten bedoeld voor https:// werken niet voor iDEAL. U moet de bovenstaande stappen volgen om zelf certificaten voor iDEAL aan te maken. U hoeft verder niets te veranderen aan uw bestaande https:// SSL certificaten. Dit staat helemaal los van elkaar.

Configuratie - iDEAL Dashboard

Inloggen op de test Dashboard

Login op de iDEAL Dashboard. Er zijn twee Dashboards, test en productie . Vind hieronder de juiste login URLs van de test Dashboard:

Ga naar Aanmelden > Configuratie

 • Upload de private_cert.cer en klik 'Start Upload'

Configuratie - Magento

Ga naar Systeem > Configuratie > Betaalwijzen > Appmerce iDEAL Advanced, Professional & Zakelijk Plus

 • De order statussen kunt u zelf aanmaken via Systeem > Order Statussen voor 'states' pending, pending_payment en processing.
 • Kies bij Acceptant Bank uw abonnement (ING, Rabo, Friesland, etc.).
 • Vul bij Sub ID tenminste een waarde in. Normaal gesproken is deze 0 (nul), maar u kunt soms in het iDEAL Dashboard eigen Sub IDs aanmaken voor aparte winkels. Een waarde is verplicht Bij twijfel 0 invullen.
 • Upload het private_cer.cer certificaat, deze moest u ook uploaden naar de iDEAL Dashboard.
 • Upload de private_key.pem file
 • Vul het wachtwoord in wat bij de key hoort
 • Upload het iDEAL certificaat, deze kunt u uit de iDEAL Dashboard downloaden en heet daar ideal_v3.cer. Dit certificaat wordt alléén naar Magento geupload, niet naar de Dashboard zelf.

Testen en activering

Voer de testbetalingen uit van 1, 2, 3, 4, 5, en 7 EUR

Maak in Magento een product aan van precies 1 EUR. Let op de BTW, het totaalbedrag moet precies 1 EUR zijn. Voer in de Test Modus dan de bestellingen uit met 1, 2, 3, 4,5 en 7 EUR. Het is normaal dat sommige tests mislukken en u wordt teruggeworpen in de winkelwagen. Dat is de bedoeling. Wanneer er u de tests heeft uitgevoerd, controleer dan of ze in de Dashboard zijn doorgekomen.

Indien u overal groene vinkjes ziet, dan heeft u iDEAL succesvol geïnstalleerd.

Inloggen op de productie Dashboard

U herhaalt na testen de configuratie-stap voor de productie Dashboard. Let op dat de test en productie Dashboards verschillende geheime sleutels kunnen hebben. Hieronder vindt u de URLs voor de productie Dashboards:

Activering

De bank zal binnen een dag de test-statussen overzetten naar de productie dashboard. U kunt dan in de Productie Dashboard klikken op 'Activering'.